Boekhandel Douwes Den Haag

In het restaurant

een cultuurgeschiedenis in vier gangen

Christoph Ribbat

In het restaurant

In het restaurant

een cultuurgeschiedenis in vier gangen

In het restaurant

 

In restaurants wordt nooit alleen maar gegeten. Het gaat er sinds de achttiende eeuw ook altijd om zien en gezien worden, om het signaal van stijl en distinctie, en om het gevoel bij vreemden te zijn en toch thuis.


Niet leverbaar

€ 6,99

Niet leverbaar

Beschrijving In het restaurant

In restaurants wordt nooit alleen maar gegeten. Het gaat er sinds de achttiende eeuw ook altijd om zien en gezien worden, om het signaal van stijl en distinctie, en om het gevoel bij vreemden te zijn en toch thuis. De ongeduldige gast gunt het personeel geen rust met zijn wensen. In de keuken, aan de toog en aan tafel komen plezier en hard werken, élégance en uitbuiting, en culturele diversiteit en racisme met elkaar in aanvaring. Groezelig of grandioos: restaurants zijn een spiegel van de samenleving.
Ribbat reflecteert daarop aan de hand van het werk van o.a. Baldwin, Ehrenreich, Sartre, Orwell en andere schrijvers, kelners en chefs. Een vertelexperiment vol tempo tussen cultuurwetenschap en docu-roman in.


ISBN
9789045032993
Pagina's
192
Verschenen
NUR
612
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact