Boekhandel Douwes Den Haag

Kleine boekjes - grote inzichten

De kleine Freud

zijn psychoanalytische theorie samengevat

Arthur Eaton

De kleine Freud

Kleine boekjes - grote inzichten

De kleine Freud

zijn psychoanalytische theorie samengevat

Kleine boekjes - grote inzichten: De kleine Freud

 

Zonder dat wij het beseffen, zijn veel van onze hedendaagse opvattingen over leven, denken en voelen beïnvloed door ideeën van Sigmund Freud (1856-1939). In zijn theorie over de menselijke geest en persoonlijkheid is het bestaan en de invloed van het onbewuste op ons alledaagse handelen de kern.


Nog te verschijnen

€ 11,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Kleine boekjes - grote inzichten: De kleine Freud

Zonder dat wij het beseffen, zijn veel van onze hedendaagse opvattingen over leven, denken en voelen beïnvloed door ideeën van Sigmund Freud (1856-1939). In zijn theorie over de menselijke geest en persoonlijkheid is het bestaan en de invloed van het onbewuste op ons alledaagse handelen de kern. Wij zijn ons lang niet altijd bewust van de wijzen waarop onze gevoelens, emoties en impulsen, voor het eerst gevormd in de vroege kindertijd, ons latere leven mede bepalen. Veel daarvan is ‘verdrongen’, maar beïnvloedt ons niettemin voortdurend in het
volwassen leven. Freud is ook de grondlegger van de psychoanalytische therapie, die gericht is op het blootleggen en begrijpen van die verdrongen emoties, waardoor het menselijk bestaan bewuster en lichter kan worden gemaakt.
Wouter Gomperts zet in beknopt bestek uiteen wat de kern is van Freuds visie. Freuds invloed op de psychologie en andere takken van wetenschap, maar ook op de cultuur en de samenleving in ruimere zin, kan moeilijk overschat worden.


ISBN
9789045036069
Pagina's
96
Verschijnt
Serie
Kleine boekjes - grote inzichten
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Psychologie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren