Boekhandel Douwes Den Haag

Een heel stabiel genie

Hoe Donald Trump Amerika op de proef stelt

Philip Rucker & Carol Leonnig

Een heel stabiel genie

Een heel stabiel genie

Hoe Donald Trump Amerika op de proef stelt

Een heel stabiel genie

 

een schokkende reconstructie van Trumps eerste termijn als president door twee topjournalisten met ongeëvenaarde toegang tot het Witte Huis


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Een heel stabiel genie

In 2020 gaan de Amerikanen weer naar de stembus om een president te kiezen. Wat zou nog vier jaar Trump betekenen? Philip Rucker en Carol Leonnig nemen afstand van de dagelijkse waan van breaking news en Twitter voor een reconstructie van de eerste ambtstermijn.
Op basis van meer dan 200 bronnen in en om het Witte Huis wordt een schokkend beeld geschetst van de dagelijkse gang van zaken in het Oval Office en van Trumps ontmoetingen met buitenlandse regeringsleiders. Terwijl het onderzoek van Robert Mueller over Russische inmenging en de impeachment van het Huis van Afgevaardigden boven Trumps hoofd hangen, proberen zijn ambtenaren voortdurend de veroorzaakte rommel op te ruimen. De auteurs geven een verhelderend beeld van de unieke invulling die Trump heeft gegeven aan het presidentschap. Volgens hen is het een vergissing om deze slechts als chaos te beschouwen. De pogingen van Donald Trump om de Amerikaanse instituties en internationale bondgenootschappen op de proef te stellen, zijn succesvoller dan verwacht.

Philip Rucker is chef verslaggeving over het Witte Huis bij The Washington Post en versloeg eerder de verkiezingen van 2012 en 2016 en de regering-Obama. Carol Leonnig is onderzoeksjournalist bij The Washington Post, waar ze sinds 2000 werkt. In 2015 won ze de Pulitzerprijs voor haar artikel over wangedrag bij de Geheime Dienst en in 2017 (samen met Rucker) voor Ruslands inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. Beiden zijn vaste gasten bij tv-zender MSNBC.


ISBN
9789045041421
Pagina's
480
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact