Boekhandel Douwes Den Haag

Berlijn

Leven en dood in de stad die de geschiedenis van de 20e eeuw bepaalde

Sinclair McKay

Berlijn

Berlijn

Leven en dood in de stad die de geschiedenis van de 20e eeuw bepaalde

Berlijn

 

Roaring in the Twenties, NAZI-hoofdstad tot halverwege 1945 en daarna hét symbool van de Koude Oorlog; Sinclair McKay laat zien waarom je de twintigste eeuw pas kunt begrijpen als je Berlijn begrijpt.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 32,99

Ophalen: Nu 5 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Berlijn

In ‘Berlijn’ laat historicus Sinclair McKay dankzij een haast duizelingwekkende hoeveelheid informatie en verhalen (van kunst tot film, van opera tot literatuur, van wetenschap tot architectuur) ons de stad zien zoals we haar nooit eerder zagen.
Nagenoeg de hele vorige eeuw was Berlijn het epicentrum van de wereldgeschiedenis. Net na de Eerste Wereldoorlog was de stad een metropool van wetenschap, cultuur en seksuele vrijheid, in de jaren dertig werd het de hoofdstad van het naziregime. En na de Tweede Wereldoorlog werd Berlijn in tweeën gesplitst door een muur en was daarmee decennialang hét symbool van de Koude Oorlog. Je kunt de twintigste eeuw niet begrijpen zonder Berlijn te begrijpen; en Berlijn kun je niet begrijpen zonder de ervaringen van haar inwoners te begrijpen.


ISBN
9789045044064
Pagina's
496
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Moderne geschiedenis (1870-heden)