Boekhandel Douwes Den Haag

Een Immense wereld

hoe dierlijke zintuigen de verborgen dimensies om ons heen onthullen

Ed Yong

Een Immense wereld

Een Immense wereld

hoe dierlijke zintuigen de verborgen dimensies om ons heen onthullen

Een Immense wereld

 

Een immense wereld leidt ons voorbij de grenzen van onze eigen zintuigen en verwelkomt ons in dimensies die voorheen ondoorgrondelijk waren – de waarneming van de wereld door verschillende dieren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 32,99


Beschrijving Een Immense wereld

Een van de 10 beste boeken van 2022 volgens The New York Times Book Review.
Wetenschapsjournalist Ed Yong leidt ons in 'Een immense wereld' voorbij de grenzen van onze eigen zintuigen. Hoe mensen de aarde waarnemen is maar een een van de vele perspectieven op onze wereld. Net zoals elk dier zitten wij opgesloten in onze eigen unieke zintuiglijke bubbel, en nemen we maar een heel klein deel waar van die immense wereld.

Dit boek verwelkomt ons in dimensies die voorheen ondoorgrondelijk waren – de wereld zoals die wordt waargenomen door dieren. We maken kennis met schildpadden die de magnetische velden van de aarde kunnen volgen, we ontdekken dat de ogen van een reuzeninktvis geëvolueerd zijn om de glinstering van een walvis te kunnen zien en we leren wat zangvogels horen in hun melodieën. Yong laat ons de geursporen, elektromagnetische golven en drukpulsen om ons heen waarnemen. Want om onze wereld te begrijpen hoeven we niet naar andere plaatsen te reizen; we moeten door andere ogen kijken.


ISBN
9789045044200
Pagina's
480
Verschenen
NUR
922
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact