Boekhandel Douwes Den Haag

De kleine Hoge Raad voor Dummies

Maarten Feteris & Jason van Heusden

De kleine Hoge Raad voor Dummies

De kleine Hoge Raad voor Dummies

De kleine Hoge Raad voor Dummies

 

De kleine Hoge Raad voor Dummies vertelt over de Hoge Raad, de hoogste rechter in ons land op het gebied van het civiel-, straf- en belastingrecht. Het boekje legt op een toegankelijke manier uit wat de taken van de Hoge Raad zijn (en wat juist niet) en beschrijft op welke manier de Hoge Raad die taken uitvoert.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 9,99

Ophalen: Nu 9 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De kleine Hoge Raad voor Dummies

De kleine Hoge Raad voor Dummies vertelt over de Hoge Raad, de hoogste rechter in ons land op het gebied van het civiel-, straf- en belastingrecht. Het boekje legt op een toegankelijke manier uit wat de taken van de Hoge Raad zijn (en wat juist niet) en beschrijft op welke manier de Hoge Raad die taken uitvoert. Ook lees je over de geschiedenis van de Hoge Raad, zijn organisatie en de procureur-generaal bij de Hoge Raad en zijn parket. Bovendien gaat het boekje in op de betekenis van een ‘rechtsstaat’ en de rol van de hoogste rechter daarin.

Maarten Feteris is president van de Hoge Raad en hoogleraar formeel belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jason van Heusden is de persoonlijk medewerker van de president van de Hoge Raad en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam.


ISBN
9789045355887
Pagina's
160
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
BBNC Uitgevers

Recht - DNJB
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren