Boekhandel Douwes Den Haag

De tattoeëerder van Auschwitz

Heather Morris

De tattoeëerder van Auschwitz

De tattoeëerder van Auschwitz

De tattoeëerder van Auschwitz

 

Dit op waarheid gebaseerde verhaal toont de moed van twee jonge mensen en de kracht van liefde onder de meest extreme omstandigheden. In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd.Tijdelijk niet leverbaar

€ 34,00

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving De tattoeëerder van Auschwitz

Dit op waarheid gebaseerde verhaal toont de moed van twee jonge mensen en de kracht van liefde onder de meest extreme omstandigheden. In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De ss-officieren benoemen hem tot ‘Tätowierer’, tattoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 4562. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale hun uitzonderlijke overleversverhaal te delen.
De Australische scenarioschrijver Heather Morris is jarenlang bevriend geweest met Lale en Gita, die na de oorlog naar Australië emigreerden. Ze was de eerste persoon aan wie Lale zijn levensverhaal toevertrouwde, omdat hij zich schaamde voor zijn rol in het kamp. Heather deed naar aanleiding van zijn verhaal onderzoek in Duitsland en Polen en kwam erachter dat Lale veel meer mensen redde dan alleen zijn Gita. Deze bijzondere man stierf in 2007, toen hij negentig jaar oud was.


ISBN
9789046314319
Pagina's
368
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
XL, Uitgeverij

Vertaalde literaire roman, novelle