Boekhandel Douwes Den Haag

Bleekers zomer

Mensje van Keulen

Bleekers zomer

Bleekers zomer

Bleekers zomer

 

Het ontroerende verhaal van een jonge man die zijn gezin in de provincie verlaat om in Amsterdam een nieuw leven te beginnen. In Bleekers zomer van Mensje van Keulen besluit Willem (voor zijn vrienden Willie) Bleeker op een zomerse dag zijn werk en gezin in de steek te laten en naar Amsterdam te vertrekken.Niet leverbaar

€ 32,00

Niet leverbaar


Beschrijving Bleekers zomer

Het ontroerende verhaal van een jonge man die zijn gezin in de provincie verlaat om in Amsterdam een nieuw leven te beginnen. In Bleekers zomer van Mensje van Keulen besluit Willem (voor zijn vrienden Willie) Bleeker op een zomerse dag zijn werk en gezin in de steek te laten en naar Amsterdam te vertrekken. Hij belandt op de Zeedijk, waar hij enkele schilderachtige figuren ontmoet. ‘Zo slecht als Bleeker weet wat hij met zichzelf aan moet, zo goed weet de schrijfster wat zij wil in haar verhaal,’ zo schreef recensent K.L. Poll destijds over het romandebuut van Mensje van Keulen, dat in 1972 verscheen en insloeg als een bom.

Mensje van Keulen werd in 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Het eerste verhaal van Mensje van Keulen werd gepubliceerd in 1969 in Hollands Maandblad. Haar inmiddels vele malen herdrukte debuut Bleekers zomer (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Sinds 1985 schrijft Van Keulen ook kinderboeken, die bekroond werden met een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.


ISBN
9789046314548
Pagina's
112
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
XL, Uitgeverij

Romans