Boekhandel Douwes Den Haag

Kopen, verhuren, verbouwen & btw

Stefan Ruysschaert

Kopen, verhuren, verbouwen & btw

Kopen, verhuren, verbouwen & btw

Kopen, verhuren, verbouwen & btw

 

Dit boek bevat alle relevante informatie inzake vastgoed en btw voor wie koopt, bouwt, verbouwt of verhuurt met toepassing van de btw.Het bouwen en verbouwen worden aan de hand van een aantal vaak in de praktijk voorkomende vragen beantwoord.


Niet leverbaar

€ 45,00

Niet leverbaar


Beschrijving Kopen, verhuren, verbouwen & btw

Dit boek bevat alle relevante informatie inzake vastgoed en btw voor wie koopt, bouwt, verbouwt of verhuurt met toepassing van de btw.

Het bouwen en verbouwen worden aan de hand van een aantal vaak in de praktijk voorkomende vragen beantwoord. Zo wordt uitgelegd wanneer er sprake is van een nieuwbouw en wanneer van een verbouwing. Er wordt geanalyseerd wanneer 6 % kan toegepast worden en wanneer het 21 % is. Er wordt ook bepaald wanneer er “btw verlegd” moet toegepast worden en wanneer niet. En wat de gevolgen zijn van het onterecht factureren mét btw terwijl er gefactureerd diende te worden met “btw verlegd”. En wat als werken gefactureerd worden waarvan sommige werk in onroerende staat uitmaken en andere niet?

Hoe zit het met de tuinaanleg? En wat als werk in onroerende staat in onderaanneming gebeurt?

Het boek geeft naast de administratieve standpunten ook een overzicht van de relevante rechtspraak in concrete gevallen. Dat maakt het tot ultiem werkinstrument voor fiscaal juristen, advocaten en notarissen. Bovendien worden de toepasselijke regelingen ruim geïllustreerd met voorbeelden, waardoor het ook voor de leek zeer toegankelijk is.

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odisee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.


ISBN
9789046611944
Pagina's
364
Verschenen
NUR
829
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Maklu, Uitgever