Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe de wereld denkt

Een mondiale geschiedenis van de filosofie

Julian Baggini

Hoe de wereld denkt

Hoe de wereld denkt

Een mondiale geschiedenis van de filosofie

Hoe de wereld denkt

 

Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 34,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Hoe de wereld denkt

Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van uiteenlopende culturen in verschillende delen van de wereld. Wat we in het Westen ‘filosofie’ noemen is nog niet het halve verhaal.
Met zijn verkenning van de filosofieën van Japan, India, China en de islamitische wereld, en de minder bekende orale tradities van Afrika en de oorspronkelijke volkeren van Australië, wil Julian Baggini onze horizon verbreden. Hij interviewt denkers uit alle delen van de wereld en behandelt vragen zoals: Waarom is het Westen individualistischer dan het Oosten? Waarom heeft het secularisme minder invloed in de islamitische wereld dan in Europa? En hoe heeft China weerstand weten te bieden aan oproepen tot meer politieke vrijheid?


ISBN
9789046824283
Pagina's
432
Verschenen
NUR
732
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Geschiedenis van de filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren