Boekhandel Douwes Den Haag

Op zoek naar het recept van het universum

Van de oorsprong van atomen tot de oerknal

Mel Northover & Harry Cliff

Op zoek naar het recept van het universum

Op zoek naar het recept van het universum

Van de oorsprong van atomen tot de oerknal

Op zoek naar het recept van het universum

 

De bekende astrofysicus en wetenschapspionier Carl Sagan stelde al in de jaren tachtig: 'Om te begrijpen hoe je een appeltaart bakt, moet je eerst het heelal uitvinden.' Geïnspireerd door die legendarische woorden gaat de Britse natuurkundige Harry Cliff op zoek naar de fundamentele materie waaruit het heelal bestaat.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Op zoek naar het recept van het universum

De bekende astrofysicus en wetenschapspionier Carl Sagan stelde al in de jaren tachtig: 'Om te begrijpen hoe je een appeltaart bakt, moet je eerst het heelal uitvinden.' Geïnspireerd door die legendarische woorden gaat de Britse natuurkundige Harry Cliff op zoek naar de fundamentele materie waaruit het heelal bestaat. Cliff vertelt over kosmische ovens van biljoenen graden, een bereidingstijd van 13,8 miljard jaar en een allesverzengende hitte die het universum op raadselachtige wijze heeft overleefd.
In opmerkelijk heldere bewoordingen onthult Harry Cliff de meest actuele inzichten over het ontstaan van het heelal, het mysterieuze verschijnsel van antimaterie en spookachtige deeltjes als de neutrino. Hij neemt ons mee op een van de meest uitdagende ontdekkingstochten die de mens ooit heeft ondernomen: die naar de bron van ons bestaan.


ISBN
9789046827338
Pagina's
368
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam