Boekhandel Douwes Den Haag

De grote Bach atlas

Govert Jan Bach

De grote Bach atlas

De grote Bach atlas

De grote Bach atlas

 

De Grote Bach Atlas is een fascinerend verslag van Bachs rondreizen door Duitsland, dat in zijn tijd nog een lappendeken was van verschillende hertogdommen en stadsstaten. 


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 27,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De grote Bach atlas

Johann Sebastian Bach was behalve een geniaal componist ook een gewiekste sociale klimmer. Al op zeventienjarige leeftijd begon hij zijn carrière als orgelkeurmeester. Bach zorgde er altijd voor dat zijn volgende aanstelling hem een treetje hoger op de carrièreladder bracht – met bijbehorend salaris. Zijn uitzonderlijke talent, doorzettingsvermogen én zakelijk inzicht brachten hem onder meer naar wereldsteden als Lübeck, Hamburg en Leipzig. Maar ook naar het wonderlijke mini-Versailles in Köthen en zelfs het gevang aan het hof van Weimar.
De Grote Bach Atlas is een fascinerend verslag van Bachs rondreizen door Duitsland, dat in zijn tijd nog een lappendeken was van verschillende hertogdommen en stadsstaten. Deze bijzondere biogra? e werpt een nieuw licht op het leven en de reizen van Bach, die vooral bekendstaat als brave huisvader
en componist van religieuze muziek. Het boek is rijk geïllustreerd met bijzonder beeldmateriaal en bovendien voorzien van een uitgebreide muzieklijst.
Na De Grote Van Gogh Atlas en De Grote Gauguin Atlas is
dit een nieuw deel in de reeks over de bewogen levensverhalen van bijzondere kunstenaars.


ISBN
9789047627333
Pagina's
168
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Rubinstein Publishing BV

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren