Boekhandel Douwes Den Haag

Vort Vort Bonneparte

leve de koning

W.J. Muller

Vort Vort Bonneparte

Vort Vort Bonneparte

leve de koning

Vort Vort Bonneparte

 

Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen de volgende onderwerpen aanbod: Napoleon in Nederland, de bevrijding door de Kozakken en de oprichting van het Nederlandse leger. Tijdens deze geschiedenisreis kwam de schrijver zeer opmerkelijke zaken tegen...


Levertijd 3 tot 5 werkdagen

€ 17,95

Bezorgen: Levertijd 3 tot 5 werkdagen


ISBN
9789048441907
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lecturium

Algemene geschiedenis van Nederland De eerste Nederlanders

De menselijke geschiedenis strekt zich ver uit vóór de tijd waarin de mensen opschreven wat er zoal gebeurde. Dat is de periode die we - ten onrechte - prehistorie noemen. De geschiedenis van die tijd kunnen we enkel aflezen uit de sporen en resten die mensen in de bodem achterlieten, gedurende meer dan 100.000 generaties, meer dan een miljoen jaren.

Sporen van smaragd

Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en industrie van de kolonie konden stimuleren en bovendien een militair-strategisch belang konden zijn.

Moord en doodslag

In Moord en Doodslag worden zestien gevallen van moord beschreven. Historisch en verjaard. Het is in rechte niet meer mogelijk om actie te nemen. Rest de pen om de zaak te beschrijven. Moord is opzettelijk het leven van een mens beëindigen, met of zonder helpers en medeplichtigen.

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren