Boekhandel Douwes Den Haag

Lang leve Jane

Cynthia Hand & Jodi Meadows & Brodi Ashton & Sophie Pluim

Lang leve Jane

Lang leve Jane

Lang leve Jane

 

Wie heeft er ooit gezegd dat geschiedenis saai moet zijn?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Lang leve Jane

Engeland, 1553. Je denkt misschien dat je dit verhaal al kent. Maar laten we je geheugen toch even opfrissen: Jane Grey had het geluk - of de pech, dat is maar net hoe je het bekijkt - dat haar oma de jongere zus was van de beruchte Henry VIII. Je weet wel, die koning die maar liefst zes keer trouwde en twee van zijn echtgenotes een kopje kleiner liet maken. Letterlijk.

Om een lang verhaal kort te maken: Henry's enige nog levende zoon was ernstig ziek en om de kroon niet in de verkeerde handen te laten vallen, moest Jane trouwen, en snel een beetje. Niet lang daarna kreeg ze plots alle macht over het land in haar schoot geworpen. Ze werd koningin, maar zat slechts negen dagen op de troon. Daarna verloor ook zij haar hoofd.

Wij vertellen niet dat verhaal. We hebben gaandeweg wat kleine details veranderd en hier en daar een vleugje magie toegevoegd. Het is de moeite waard, dat beloven we.

Dit is hoe het verhaal van Jane Grey éígenlijk had moeten gaan.


ISBN
9789048868681
Pagina's
432
Verschenen
NUR
285
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Moon

Fictie 15+