Boekhandel Douwes Den Haag

The familiar

Madrid, 16e eeuw. Als Luzia Costado in de wereld van de verveelde adel terechtkomt, beginnen de grensen tussen magie, wetenschap en bedrog te vervagen

Leigh Bardugo

The familiar

The familiar

Madrid, 16e eeuw. Als Luzia Costado in de wereld van de verveelde adel terechtkomt, beginnen de grensen tussen magie, wetenschap en bedrog te vervagen

The familiar

 

Voor de lezers van het historische epos Het onzichtbare leven van Addie LaRueIn een klein huis in een armoedige straat in Madrid gebruikt Luzia Cotado magie om het eindeloze zwoegen als keukenmeisje draaglijk te maken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99


Beschrijving The familiar

Voor de lezers van het historische epos Het onzichtbare leven van Addie LaRue

In een klein huis in een armoedige straat in Madrid gebruikt Luzia Cotado magie om het eindeloze zwoegen als keukenmeisje draaglijk te maken. Wanneer Luzia’s sluwe bazin haar geheime talent ontdekt, eist ze dat Luzia haar krachten gebruikt om de sociale positie van haar gezin te verbeteren.

Wat begint als onschuldig amusement voor de verveelde adel, neemt een gevaarlijke wending wanneer Luzia de aandacht trekt van Antonio Pérez, de in ongenade gevallen secretaris van de Spaanse koning. Pérez is er namelijk op gebrand om het vertrouwen van de koning te herwinnen.

Luzia komt in een wereld terecht waarin de grenzen tussen magie, wetenschap en bedrog steeds verder vervagen. Naarmate ze bekender wordt, groeit ook de kans dat haar joodse afkomst de toorn van de Inquisitie op zal wekken. Ze zal al haar moed en verstand moeten gebruiken om te overleven – zelfs als dat betekent dat ze de hulp moet inroepen van Guillén Santángel, een verbitterde onsterfelijke bekende, wiens geheimen voor hen beiden dodelijk kunnen zijn.

In de pers

‘Een begenadigd schrijver en een volwassen tegenhanger van de Potter-saga.’ de Volkskrant over Duivelsvlucht

‘Interessante personages, een originele wereld en een duistere sfeer.’ ThrillZone.nl

‘Sterk boek in de dark academia-sfeer. Ik moest er een paar dagen van bijkomen.’ Melita, Bruna Dukenburg, NijmegenISBN
9789049202903
Pagina's
400
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boekerij

Vertaalde literaire roman, novelle