Boekhandel Douwes Den Haag

Langs de Nederrijn - natuur en cultuur rivierenland

Natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede

Harry Stegeman

Langs de Nederrijn - natuur en cultuur rivierenland

Langs de Nederrijn - natuur en cultuur rivierenland

Natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede

Langs de Nederrijn - natuur en cultuur rivierenland

 

Een prachtig lees- en kijkboek over natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede en een aantrekkelijk portret van het karakteristieke rivierenland: Veluwezoom, Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied en de Betuwe.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Langs de Nederrijn - natuur en cultuur rivierenland

Een prachtig lees- en kijkboek over natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede en een aantrekkelijk portret van het karakteristieke rivierenland: Veluwezoom, Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied en de Betuwe. Met suggesties voor mooie wandelingen en fietstochten.

Ontdek het rivierenland! Een schitterend portret van een karakteristieke landstreek. Het rivierenland bepaalt bij uitstek het gezicht van ons land. De kalm stromende rivier, de slingerende dijken. De intimiteit van de dorpjes achter de dijk, de kerktorens in de verte. De uiterwaarden, de steenfabrieken, de oude veerhuizen. En daarboven altijd weer die grootse, wisselende luchten.

Langs de Nederrijn is een ode aan een stuk onovertroffen rivierenland: dat van de Nederrijn tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede. Het beschrijft de rijke natuur, cultuur en ontstaansgeschiedenis van de Nederrijn en het omringende landschap, van Veluwezoom, Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug tot Kromme Rijngebied en Betuwe.

Elf rijk geïllustreerde hoofdstukken nemen de lezer mee op een ontdekkingstocht langs de rivier. Wat zien we? En wat zien we vandaag niet meer, wat er ooit wel was? Auteur Harry Stegeman, die zelf het merendeel van de foto's maakte, vertelt vol vuur en met sprekende anekdotes. Hij geeft suggesties voor mooie fietstochten en wandelingen om dit landschap zelf te ontdekken. Als extra bijlage zijn nog eens zes fietsroutes bijgevoegd.

De Nederrijn: goedbeschouwd misschien wel de meest boeiende rivier van Nederland.

Harry Stegeman (1946) werkte als docent en wetenschapper in het hoger onderwijs, de laatste periode als lector 'Bewegen en gedragsbeïnvloeding' aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij was jarenlang hoofdredacteur van een onderwijstijdschrift en publiceerde tal van boeken en artikelen op zijn vakgebied.

Tags: rivieren, Nederrijn, rivierenland, uiterwaarden, Blauwe Kamer, Rijn, Betuwe, Veluwezoom, Utrechtse Heuvelrug, provincie Utrecht, provincie Gelderland, regionale cultuur, geschiedenis, natuur, landschap, wandelen, fietsen, fietsroutes, wandelroutes, wandelingen, fietstochten, Wageningen, Rhenen, Wijk bij Duurstede


ISBN
9789050115896
Pagina's
296
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
KNNV Uitgeverij

Natuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren