Boekhandel Douwes Den Haag

Het land waar de stenen je kennen

Ann Graus

Het land waar de stenen je kennen

Het land waar de stenen je kennen

Het land waar de stenen je kennen

 

Ann vergezelt haar lief Mohamed naar Marokko, om zijn familie te leren kennen. Een road novel over culturele verschillen, man en vrouw, Marokkanen en Riffijnen, en de liefde die alles zou moeten overbruggen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving Het land waar de stenen je kennen

Augustus 1981. Ann vergezelt haar lief Mohamed naar Marokko, waar ze zijn familie zal leren kennen. Het voelt als een bevrijding, want Ann komt uit een benauwend gezin, waar de moeder het overspel van haar man uitwerkt op de dochter. In Marokko moet de liefde tussen Ann en Mohamed eindelijk kunnen bloeien. Maar dan blijken er wel heel veel sociale verplichtingen te zijn, verstikkende tradities en allerlei tenen om onverhoeds op te trappen.

'Het land waar de stenen je kennen' is het literaire debuut van Ann Graus. Op laconieke, haast Elsschottiaanse toon doet Graus verslag van een reis, een liefde, een cultuurclash. Behalve over de reis gaat de roman ook over Anns familie, het einde van haar relatie met Mohamed en een terugkeer, jaren later, naar de voormalige schoonfamilie in Marokko. Een intens, soms geil, soms hartverscheurend boek vol haarfijne observaties en een nietsontziende eerlijkheid.


ISBN
9789052403984
Pagina's
280
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Houtekiet

Romans