Boekhandel Douwes Den Haag

Het heen en weer

Hun beste columns uit het Dagblad van het Noorden

Marga Kool & Jan Veenstra

Het heen en weer

Het heen en weer

Hun beste columns uit het Dagblad van het Noorden

Het heen en weer

 

Het schrijversechtpaar Marga Kool en Jan Veenstra doet iets bijzonders: zij schrijven samen een wekelijkse column. Daarin reageren ze, vaak gekoppeld aan de actualiteit, op elkaars hebbelijkheden, alledaagse ergernissen en verwonderingen.


Niet leverbaar

€ 14,90

Niet leverbaar


Beschrijving Het heen en weer

Het schrijversechtpaar Marga Kool en Jan Veenstra doet iets bijzonders: zij schrijven samen een wekelijkse column. Daarin reageren ze, vaak gekoppeld aan de actualiteit, op elkaars hebbelijkheden, alledaagse ergernissen en verwonderingen. De subtiele verwoordingen, de kleine steekjes onder water en de twee verschillende invalshoeken geven elke column een fijne twist.

Voorbeeld (samengevat):

Jan Veenstra
Kool kijkt op van haar iPad en koert als een tortel: 'Weet je wat voor dag het is op 11 maart?'
Op 11 maart? Zie ik iets over het hoofd? In elk geval niet onze trouwdag.
'De Dag van de Loodgieter!' zegt ze triomfantelijk. En ze kijkt erbij alsof ze ter plekke een hunk ontwaart, die met ontbloot bovenlijf in ons aanrechtkastje is gedoken om de afvoer te lijf te gaan met de waterpomptang.

Marga Kool
Veenstra heeft er weinig trek in, dat zie je zo. Leidingen zijn een beladen onderwerp in ons huis, sinds mijn dierbare thuisklusser, meestal de voorzichtigheid zelve, vorig jaar met zijn boormachine bij het ophangen van een spiegel boven een wastafel een spuiter heeft veroorzaakt, waar zowel de NAM als een forse walvis u tegen zouden zeggen.


Al een paar jaar staat hun column wekelijks in het Dagblad van het Noorden. Kool en Veenstra hebben inmiddels een ruime schare enthousiaste volgelingen. Tijd dus om een selectie te bundelen in Het heen en weer.

Marga Kool (1949) publiceerde verhalen en po√ęzie en had groot succes met de roman 'Een kleine wereld'. Ook Jan Veenstra (1951) is een productief schrijver. Van hem verschenen o.a. de romans 'De zomer van '5'9 en 'Here weg'. Samen verzorgen ze vele optredens.


ISBN
9789054523499
Verschenen
NUR
325
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Passage, Uitgeverij


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren