Boekhandel Douwes Den Haag

Voorbij de Big Bang

Wat ligt er buiten ons universum?

Laura Mersini-Houghton

Voorbij de Big Bang

Voorbij de Big Bang

Wat ligt er buiten ons universum?

Voorbij de Big Bang

 

We zijn er altijd van uitgegaan dat er één universum is. Maar stel dat er meerdere zijn? Als dat zo is, zo voorspelde de Albanese natuurkundige Laura Mersini-Houghton, dan moeten de sporen van die andere universa zichtbaar zijn in de kosmische achtergrondstraling.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,90

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Voorbij de Big Bang

We zijn er altijd van uitgegaan dat er één universum is. Maar stel dat er meerdere zijn? Als dat zo is, zo voorspelde de Albanese natuurkundige Laura Mersini-Houghton, dan moeten de sporen van die andere universa zichtbaar zijn in de kosmische achtergrondstraling. Inmiddels bevestigen verschillende satellietmetingen haar hypothese. We leven in een multiversum; een multiversum dat niet ontstaan kan zijn door een simpele Big Bang en waarin zwarte gaten anders werken dan tot nu toe gedacht.

Mersini-Houghton beschrijft haar leven en werk. Haar verhaal begint wanneer ze als student in het communistische Albanië illegale natuurkundige boeken krijgt toegespeeld. Ze verdiept zich in sterrenkunde en weet uiteindelijk door te dringen tot de internationale wereldtop, waar ze de degens kruist met grootheden als Stephen Hawking en sir Roger Penrose.

Laura Mersini-Houghton is een Albanees-Amerikaans natuurkundige. Ze is hoogleraar aan de Universiteit van North Carolina. Daarnaast is ze gasthoogleraar aan de faculteit voor toegepaste wiskunde en theoretische natuurkunde van de Universiteit van Cambridge. Haar werk is onder meer besproken door Michio Kaku, Stephen Hawking, Neil Turok, Andrei Linde, Roger Penrose, Lee Smolin en andere prominente natuurkundigen.


ISBN
9789056156091
Pagina's
240
Verschenen
NUR
917
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek