Boekhandel Douwes Den Haag

Eetbare natuur

De essentie van landbouw en voeding

Michiel Korthals

Eetbare natuur

Eetbare natuur

De essentie van landbouw en voeding

Eetbare natuur

 

De Nederlandse landbouw- en voedingssector verkeert in zwaar water. Van alles is teveel: landbouwhuisdieren, chemie, vervuiling, uitputting en grootspraak ('Nederland voedt de wereld!'). Er is ook te weinig: variatie van landschap, natuur en smaak.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 14,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Eetbare natuur

De Nederlandse landbouw- en voedingssector verkeert in zwaar water. Van alles is teveel: landbouwhuisdieren, chemie, vervuiling, uitputting en grootspraak ('Nederland voedt de wereld!'). Er is ook te weinig: variatie van landschap, natuur en smaak. De auteur geeft scherp inzicht in deze problemen en laat zien dat samenwerken met de aarde, de bodem, de dieren, het landschap, radicale veranderingen nodig maakt.

Landbouw en voeding staan niet voor marginale activiteiten, waar je je beter niet mee kunt bemoeien, maar voor levensvraagstukken. Korthals toont overtuigend aan dat samenwerken van mensen met natuur essentieel is. Soms schuurt het, soms moet je omwegen bewandelen, maar het loont altijd met levenskwaliteit.


ISBN
9789056157487
Pagina's
144
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek

Filosofie