Boekhandel Douwes Den Haag

Loft en Lân

Gesprekken over Tsjêbbe Hettinga

Jesse van Amelsvoort

Loft en Lân

Loft en Lân

Gesprekken over Tsjêbbe Hettinga

Loft en Lân

 

Vele jaren na zijn overlijden blijven Tsjêbbe Hettinga en zijn voordracht ons nog fascineren. Een bard, slechtziend, met lange, epische gedichten en fabelachtige, onvergetelijke optredens. David Van Reybrouck schreef na zijn overlijden in een memoriam: ‘De klei was hem net zo dierbaar als de albatros’.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 14,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Loft en Lân

Vele jaren na zijn overlijden blijven Tsjêbbe Hettinga en zijn voordracht ons nog fascineren. Een bard, slechtziend, met lange, epische gedichten en fabelachtige, onvergetelijke optredens. David Van Reybrouck schreef na zijn overlijden in een memoriam: ‘De klei was hem net zo dierbaar als de albatros’.

Wie was deze dichter? In Loft en lân wordt een poging gedaan deze vraag te beantwoorden. In interviews met de auteur vertellen vrienden, familie en collega’s over hun vriendschap en samenwerking met Tsjêbbe Hettinga. Jesse van Amelsvoort was als promovendus verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân en werkt als docent moderne Europese letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.


ISBN
9789056158590
Pagina's
128
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Bornmeer