Boekhandel Douwes Den Haag

Woorden zijn de ogen van de gedachte

De 100 beste gedichten uit De Gedichtenwedstrijd 2023

Woorden zijn de ogen van de gedachte

Woorden zijn de ogen van de gedachte

De 100 beste gedichten uit De Gedichtenwedstrijd 2023

Woorden zijn de ogen van de gedachte

 

In de bloemlezing Woorden zijn de ogen van de gedachte staan de 100 beste gedichten van de Nederlandse en Vlaamse inzenders voor De Gedichtenwedstrijd 2023. De titel is afkomstig uit het gedicht ‘Over de heldere gedachte’ van Henriette Roland Holst: ‘Woorden zijn de oogen van de gedachte / en doen ons haar inwendig leven kond; zij ontsluiten haar aard en of er grond / bestaat diens gebrekkigheid te verachten’.De bundel biedt een verzameling aan stemmen van bekende, onbekende, ervaren én beginnende dichters uit het Nederlandse taalgebied.


Niet leverbaar

€ 10,00


Beschrijving Woorden zijn de ogen van de gedachte

In de bloemlezing Woorden zijn de ogen van de gedachte staan de 100 beste gedichten van de Nederlandse en Vlaamse inzenders voor De Gedichtenwedstrijd 2023. De titel is afkomstig uit het gedicht ‘Over de heldere gedachte’ van Henriette Roland Holst: ‘Woorden zijn de oogen van de gedachte / en doen ons haar inwendig leven kond; zij ontsluiten haar aard en of er grond / bestaat diens gebrekkigheid te verachten’.

De bundel biedt een verzameling aan stemmen van bekende, onbekende, ervaren én beginnende dichters uit het Nederlandse taalgebied. Zoals elk jaar passeren verscheidene onderwerpen de revue. De winnaar van De Gedichtenwedstrijd ontvangt € 5.000, de tweede prijs bedraagt € 2.500 en de derde prijs € 1.000. Daarnaast krijgen de beste 1000 gedichten vakkundige feedback op hun gedicht. Een (voor)jury van deskundigen uit de kringen van poëzietijdschriften Awater en de Poëziekrant beoordeelt de gedichten anoniem. De hoofdjury beslist over de uiteindelijke winnaar.


ISBN
9789056551407
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Poeziecentrum vzw

Poëzie