Boekhandel Douwes Den Haag

Functioneel beheer

kijk op bedrijfsprocessen, informatievoorziening en ICT

Ernst Bosschers & Kees Ruigrok

Functioneel beheer

Functioneel beheer

kijk op bedrijfsprocessen, informatievoorziening en ICT

Functioneel beheer

 

Functioneel beheer krijgt de laatste jaren meer en meer de erkenning die het verdient. Want met de automatisering van veel processen in bedrijven, hebben organisaties steeds vaker behoefte aan een schakel tussen de gebruikerskant (de afnemers: belanghebbenden van de informatievoorziening) en de technische kant (de leveranciers: aanbieders van ICT-services en -producten).


Niet leverbaar

€ 12,99

Niet leverbaar

Beschrijving Functioneel beheer

Functioneel beheer krijgt de laatste jaren meer en meer de erkenning die het verdient. Want met de automatisering van veel processen in bedrijven, hebben organisaties steeds vaker behoefte aan een schakel tussen de gebruikerskant (de afnemers: belanghebbenden van de informatievoorziening) en de technische kant (de leveranciers: aanbieders van ICT-services en -producten). Die schakel is functioneel beheer.

De rol van de functioneel beheerder laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. De auteurs beschrijven de rol van de functioneel beheerder en zijn relatie tot de overige rollen binnen functioneel beheer, technisch beheer (ITIL) en applicatiebeheer (ASL). Ze lichten uitgebreid de processen toe waarbij de functioneel beheerder betrokken is. Daarbij maken ze gebruik van het BiSL-model, waarin de processen voor functioneel beheer zijn vastgelegd.

In het boek staat een aantal handige modellen en technieken, waarmee de functioneel beheerder zijn voordeel kan doen. Checklists helpen je bij het analyseren van de bedrijfsprocessen, het ontwerpen en beschrijven van de wensen, het testen en het documenteren. Kortom, een boek voor iedereen - functioneel beheerders, key-users, medewerkers aan de leverancierszijde - die betrokken is bij het functioneel beheer binnen organisaties, en hun management.


ISBN
9789058717597
Pagina's
201
Verschenen
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Thema

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren