Boekhandel Douwes Den Haag

Het DTP Naslagboek, 3e editie

Annelize van Dijk & Jan Ris

Het DTP Naslagboek, 3e editie

Het DTP Naslagboek, 3e editie

Het DTP Naslagboek, 3e editie

 

Wat is het verband tussen pixels en bestandsgrootte? Hoe groot is A0? Wat is een masker? Wat betekenen de afkortingen GCR, LZW en RIP? Waar hoort in een boek de Franse titel en waar het colofon? Wat is het verschil tussen OpenType en Unicode?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 41,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het DTP Naslagboek, 3e editie

Wat is het verband tussen pixels en bestandsgrootte? Hoe groot is A0? Wat is een masker? Wat betekenen de afkortingen GCR, LZW en RIP? Waar hoort in een boek de Franse titel en waar het colofon? Wat is het verschil tussen OpenType en Unicode? Hoe hoog is 10 punten? Wat is moiré?
Het antwoord op deze en soortgelijke vragen vind je in Het dtp-naslagboek. Het boek is ingedeeld in acht thema's: beeld, bestand, boek, druk, dtp, font, kleur en taal. Ieder thema heeft een eigen kleur en is onderverdeeld in een groot aantal onderwerpen die alfabetisch zijn gerangschikt. Elk onderwerp beslaat een spread in het boek, een linker- en rechterbladzijde. Daardoor kun je niet alleen snel vinden wat je zoekt, maar is het ook gemakkelijk zomaar een of enkele afgeronde onderwerpen te lezen.

Het boek bevat handige opzoektabellen, duidelijke voorbeelden en illustraties, nuttige achtergrondinformatie en wetenswaardigheden. Het boek is bedoeld voor zowel beginnende als professionele dtp'ers en voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgen met desktop publishing en grafische vormgeving.

Jan Ris, Annelize van Dijk en Andree Hollander hebben - ieder vanuit hun eigen specialisme - dit boek bedacht en geschreven; omdat een naslagwerk als dit nog niet bestond en niet mag ontbreken in de dtp-wereld. Alle drie schreven zij eerder boeken over dtp, grafische vormgeving en drukwerk, gebaseerd op hun jarenlange praktijkervaring met desktop publishing.

Andree (overleden in 2011) en Annelize hebben Mac13 opgericht, een bedrijf voor vormgeving, redactie en webdesign. Annelize ontwerpt er opleidingsmateriaal.

Jan is mede-oprichter van First Center, dat zich richt op de detachering en opleiding van dtp'ers en vormgevers, en is daarnaast ook zelf werkzaam in een dtp-studio.

Jan en Annelize hebben samen de actualisering voor deze nieuwe uitgave gerealiseerd.


ISBN
9789059409149
Pagina's
272
Verschenen
NUR
980
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Van Duuren Informatica

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren