Boekhandel Douwes Den Haag

Praktijkboek modelspoorwegen 1

ontwerpen en bedienen

Gerard Tombroek & G. Tombroek

Praktijkboek modelspoorwegen 1

Praktijkboek modelspoorwegen 1

ontwerpen en bedienen

Praktijkboek modelspoorwegen 1

 

In november 1996 verscheen het inmiddels vermaarde Praktijkboek modelspoorwegen. Een uniek handboek voor zowel beginnende als gevorderde bouwers van modelspoorwegen. In het afgelopen decennium zijn veel nieuwe modelspoorprodukten op de markt gekomen en zijn de modelbouwers in veel opzichten anders naar de modelspoorhobby gaan kijken.


Niet leverbaar

€ 27,95

Niet leverbaar


Beschrijving Praktijkboek modelspoorwegen 1

In november 1996 verscheen het inmiddels vermaarde Praktijkboek modelspoorwegen. Een uniek handboek voor zowel beginnende als gevorderde bouwers van modelspoorwegen. In het afgelopen decennium zijn veel nieuwe modelspoorprodukten op de markt gekomen en zijn de modelbouwers in veel opzichten anders naar de modelspoorhobby gaan kijken. Kortom, reden genoeg voor een herziening. Dit boek is gebaseerd op het eerder verschenen praktijkboek. Het is geheel herzien en uitgebreid met tal van nieuwe hoofdstukken. Het nieuwe Praktijkboek Modelspoorwegen verschijnt in drie delen.

Deel 1 helpt de hobbyist bij het ontwerpen van het sporenplan voor een modelspoorweg. Welke keuzes maakt hij daarbij zoals: thema, schaal, vorm, ruimte en de exploitatie. Ook is het boek een duidelijke handleiding voor de elektrische bediening van de modelspoorweg. Aan de hand van duidelijke schema¿s worden talloze schakelingen uitgelegd, voor zowel analoge als digitale meertreinensystemen.

Dit driedelig standaardwerk komt tot stand onder redactie van Gerard Tombroek, die in een unieke samenwerking met tal van deskundige modelspoorwegbouwers alle aspecten van modelspoorwegbouw in detail beschrijft.
Het boek onderscheidt zich door zijn overzichtelijke presentatie met veel voorbeeldfoto¿s, tekeningen en afbeeldingen van de mooiste modelspoorwegen.


Gerard Tombroek draait al heel wat jaren mee in de modelspoorwereld, als modelbouwer en publicist in spoorwegtijdschriften. Hij was een van de grondleggers van de modulaire modelspoorweg en van zijn hand verschenen de standaardwerken de Nederlandse Modelspoorweg en het Praktijkboek Modelspoorwegen.

In voorbereiding: deel 2 (Onder- en bovenbouw) en deel 3 (Scenery en technieken)


ISBN
9789059562691
Pagina's
176
Verschenen
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren