Boekhandel Douwes Den Haag

Over de regenboog

Janneke Schenk

Over de regenboog

Over de regenboog

Over de regenboog

 

Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk?


Niet leverbaar

€ 15,00

Niet leverbaar


Beschrijving Over de regenboog

Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk? Zijn alle regenboogkleuren in de lucht wel regenbogen?

Janneke Schenk zocht naar antwoorden op deze vragen en stuitte onderweg op andere licht- en kleurverschijnselen aan onze hemel, zoals de corona, glorie, heiligenschijn en halo's. Zij beschrijft de natuurkundige verklaring van deze fenomenen en maakt ze met behulp van illustraties en foto's begrijpelijk voor iedereen.

Door kennis van de processen en omstandigheden ontwikkel je een gevoel voor waar en wanneer bijzondere lichtverschijnselen aan de hemel te vinden zijn en zal je ze steeds vaker opmerken!


ISBN
9789059568006
Pagina's
288
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.

Natuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren