Boekhandel Douwes Den Haag

Reuzen van de natuur

De biologie en evolutie van 's werelds grootste planten en dieren

Graeme D. Ruxton

Reuzen van de natuur

Reuzen van de natuur

De biologie en evolutie van 's werelds grootste planten en dieren

Reuzen van de natuur

 

Je omvang speelt een rol in de ervaring van de wereld om je heen: de plas waar je achteloos overheen stapt zal voor de duizenden raderdiertjes die erin leven de hele wereld zijn. Omvang beïnvloedt elk aspect van het leven - grotere wezens leven langer, maar krijgen minder nazaten.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 32,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Reuzen van de natuur

Je omvang speelt een rol in de ervaring van de wereld om je heen: de plas waar je achteloos overheen stapt zal voor de duizenden raderdiertjes die erin leven de hele wereld zijn. Omvang beïnvloedt elk aspect van het leven - grotere wezens leven langer, maar krijgen minder nazaten. Een stel muizen van samen 500 kg heeft meer voedsel, water en zuurstof nodig dan één koe van 500 kg.

We vragen het ons eigenlijk nooit af, maar waarom hebben dieren eigenlijk de omvang die ze hebben? Waarom zijn er geen spinnen die groot genoeg zijn om ons op te eten, of walvissen die klein genoeg zijn voor in een badkuip?

Door deze vragen te onderzoeken kunnen we beter begrijpen hoe allerlei natuurlijke organismen fungeren - en door de extreme formaten te bestuderen (in dit geval de grootste) zullen de mechanismen die de omvang van een dier of plant bepalen duidelijker worden.

In dit fascinerende en prachtig geïllustreerde boek bekijken we de ontzagwekkende reuzen op aarde, uit heden en verleden. We kijken naar de wetenschap achter de vele factoren die de omvang stimuleren en beperken, de voordelen en uitdagingen van het leven voor reuzen, en wat dit alles zegt over de biologie, functie en evolutie van een organisme.

Graeme Ruxton is hoogleraar biologie aan de universiteit van St. Andrews in Schotland. Hij publiceerde meer dan 300 artikelen over diverse aspecten van zoölogie, ecologie en evolutiebiologie.


ISBN
9789059569638
Pagina's
224
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Fontaine Uitgevers

Natuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren