Boekhandel Douwes Den Haag

Hitlers managers

Albert Speer, Wernher von Braun, Alfred Jodl, Gustav Krupp, Ferdinand Porsche, Hjalmar Schacht

Guido Knopp

Hitlers managers

Hitlers managers

Albert Speer, Wernher von Braun, Alfred Jodl, Gustav Krupp, Ferdinand Porsche, Hjalmar Schacht

Hitlers managers

 

Waren zij gewillige helpers van de Nazi's? Dachten zij slechts aan hun eigen belangen? Hadden ze ook maar iets kunnen doen, zo ze dat gewild hadden? Het Derde Rijk kon niet zonder zijn managers. Zonder deze topmannen in hun vakgebied - een bankier, een entrepreneur, een architect, een geleerde, een ingenieur en een militair - zou het Derde Rijk vleugellam geweest zijn.


Niet leverbaar

€ 24,95

Niet leverbaar


Beschrijving Hitlers managers

Waren zij gewillige helpers van de Nazi's? Dachten zij slechts aan hun eigen belangen? Hadden ze ook maar iets kunnen doen, zo ze dat gewild hadden?


Het Derde Rijk kon niet zonder zijn managers. Zonder deze topmannen in hun vakgebied - een bankier, een entrepreneur, een architect, een geleerde, een ingenieur en een militair - zou het Derde Rijk vleugellam geweest zijn. Dus grepen zij hun kansen op een schitterende carrière en grote financiële voordelen.

Ze verontschuldigden zich later door erop te wijzen dat ze slechts hun werk deden. Een keuze tegen het regime, zou ook hun einde hebben betekend. Voor de duistere praktijken van het Naziregime hadden ze geen oog. Het succes was belangrijker dan het geweten.

Guido Knopp portretteert Hitlers belangrijkste handlangers: Schacht, Krupp, Speer, Jodl, Von Braun en Porsche. In normale tijden waren zij bijzonder succesvol geweest. Maar wie toen heulde met Hilter, kon zich niet afkeren van de gruwel.


ISBN
9789059774315
Pagina's
375
Verschenen
NUR
689
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
VCL/West-Friesland