Boekhandel Douwes Den Haag

Een zomer lang geleden

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog verandert Ella's leven volledig als ze een zomer lang verblijft op een Frans eiland

Fiona Valpy

Een zomer lang geleden

Een zomer lang geleden

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog verandert Ella's leven volledig als ze een zomer lang verblijft op een Frans eiland

Een zomer lang geleden

 

De rust van een schitterend Frans eiland wordt ruw verstoord door het geweld van de Tweede Wereldoorlog Ella voelt haar einde naderen en kijkt terug op een leven dat veel vreugde, verdriet en ingrijpende keuzes heeft gekend.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00


Beschrijving Een zomer lang geleden

De rust van een schitterend Frans eiland wordt ruw verstoord door het geweld van de Tweede Wereldoorlog


Ella voelt haar einde naderen en kijkt terug op een leven dat veel vreugde, verdriet en ingrijpende keuzes heeft gekend. Ze vraagt haar kleindochter Kendra of die haar levensverhaal wil opschrijven.


In 1938 verandert het leven van de zeventienjarige Ella volledig als ze een zomer lang verblijft op het prachtige Franse eiland Île de Ré. Daar ontmoet ze de charismatische, creatieve Christophe en ze worden onafscheidelijk. Voor het eerst in haar leven voelt Ella zich echt vrij, maar die vrijheid is van korte duur: de Tweede Wereldoorlog staat op het punt uit te breken. Ella wordt teruggeroepen naar Schotland en ze meldt zich aan bij het verzet. De oorlog wordt steeds grimmiger en Ella voelt zich onherroepelijk verder verwijderd raken van de zorgeloze dagen op Île de Ré. Ze wordt gedwongen een beslissing te nemen die haar -leven drastisch zal veranderen.


De gesprekken met haar grootmoeder geven Kendra, die worstelt met een moeilijke periode in haar leven, een rust en inzicht die ze anders misschien nooit zou hebben gevonden. En beide vrouwen realiseren zich dat het niet erg is als je fouten maakt, dat maakt het leven uniek, bijzonder en de moeite waard.


In de pers


‘Valpy’s overtuigende en unieke personages sluit je voor altijd in je hart.’ Woman’s Weekly


ISBN
9789059902107
Pagina's
320
Verschenen
NUR
302
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boekerij

Vertaalde literaire roman, novelle