Boekhandel Douwes Den Haag

De Kleine Prins Le Grand Livre

Le Grand Livre

Antoine de Saint-Exupéry

De Kleine Prins Le Grand Livre

De Kleine Prins Le Grand Livre

Le Grand Livre

De Kleine Prins Le Grand Livre

 

De kleine prins is het verhaal van een piloot die na een noodlanding in de woestijn een bijzonder jongetje ontmoet. Het jongetje, de kleine prins, vertelt hem over de planeet waar hij woont, over andre planeten die ij bezoekt en over hun merkwaardige bewoners.


Leverbaar

€ 29,95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving De Kleine Prins Le Grand Livre

De kleine prins is het verhaal van een piloot die na een noodlanding in de woestijn een bijzonder jongetje ontmoet. Het jongetje, de kleine prins, vertelt hem over de planeet waar hij woont, over andre planeten die ij bezoekt en over hun merkwaardige bewoners. Het is een verhaal vol diepe wijsheden:

- Tot ziens zei de vos. Hier is mijn geheim. Je kan alleen zien met je hart. Waar het echt om gaat, dat kan je niet zien met je ogen.

Dit prachtige sprookje is geliefd bij iedereen. De schitterende illustraties zijn van de auteur. Erik van Muiswinkel verzorgde de nieuwe vertaling.

Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) was een Franse schrijver en piloot. Hij schreef De kleine prins een jaar voor zijn dood. In dienst van de geallieerden werd hij in de Tweede Wereldoorlog in 1944 neergeschoten boven de Middellandse Zee.

De eerste uitgave verscheen in 1943 in de Verenigde Staten zowel in het Engels als in het Frans.
De eerste Nederlandse vertaling verscheen in 1951. Het boek is in meer dan 400 talen vertaald. Het is nog steeds een wereldwijde bestseller.


ISBN
9789061007630
Pagina's
96
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ad. Donker - Rotterdam

Vertaalde literaire roman, novelle