Boekhandel Douwes Den Haag

Filosofie

de zeer beknopte inleiding

Edward Craig

Filosofie

Filosofie

de zeer beknopte inleiding

Filosofie

 

Edward Craig (1942) geldt als een der belangrijkste (en ook sportiefste) filosofen van Groot-Brittannië. Hij is emeritus hoogleraar filosofie aan de universiteit van Cambridge en Fellow van Churchill College.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Filosofie

Edward Craig (1942) geldt als een der belangrijkste (en ook sportiefste) filosofen van Groot-Brittannië. Hij is emeritus hoogleraar filosofie aan de universiteit van Cambridge en Fellow van Churchill College. Sinds 1993 is hij Fellow van The British Academy en tot 2011 was hij de veelgeprezen hoofdredacteur van de «Routledge Encyclopedia of Philosophy». Tot zijn bekendste boeken behoren «Knowledge and the State of Nature» (1990) en «Philosophy; A Brief Insight» (2009). Tevens speelde hij op hoog niveau cricket en was een vermaard batsman.

Met zijn zeer succesvolle «Filosofie – de zeer beknopte inleiding» biedt Craig een even toegankelijk als ontspannen antwoord op vragen die al sinds mensenheugenis klinken. Wat is filosofie? Welke problemen zijn filosofische problemen? Kan filosofie zeggen hoe we moeten leven? Is filosofie in staat vast te stellen wat echt bestaat, en hoe weten we dat dan? Biedt filosofie inzicht in wie we zijn?

In dit boek laat Craig zonder wijsgerige poeha en blufwoorden, maar met een gezonde dosis zelfspot zien dat filosofie geen academische of mysterieuze bezigheid is, maar iets wat de meesten van ons al doen zodra we een vraag stellen. Op glasheldere wijze introduceert hij centrale filosofische onderwerpen zoals ethiek, kennis, het zelf. Bovendien belicht hij hoe de belangrijkste denkers uit de geschiedenis in diverse delen van de wereld, zoals Plato, boeddhistische wijsgeren, Descartes, Hume, Kant, Hegel, Mill en Beauvoir, hierover dachten en hoe veel van hun werk nog altijd vorm geeft aan ons denken van vandaag de dag.

Voor iedereen die zoekt naar een even beknopte als zinvolle inleiding in de filosofie, is dit boek onmisbaar.

«Uiterst wijs is de bereidheid van Craig om te erkennen dat filosofie even vaak absurd als diepzinnig is. Anders dan bij veel filosofieboeken, is hier een glimlach nooit ver weg.» – London Review of Books

«Buitengewoon helder en uitdagend: dit boek is een filosofische triomf!» – The Journal of Philosophy


ISBN
9789061318316
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Bijleveld

Filosofie