Boekhandel Douwes Den Haag

De kleenex kronieken

Neske Beks

De kleenex kronieken

De kleenex kronieken

De kleenex kronieken

 

In Mortsel Den Oude God kan het leven twee kanten op: of je werkt voor de bierfabriek of je werkt voor de Kleenexfabriek. Wie bier of papier niet ziet zitten, kan beter het dorp uit. Zo begint het verhaal van de eigenzinnige Priscilla, dochter van een Vlaamse vader en een Senegalese moeder die kort na Priscilla's geboorte is overleden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,90

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De kleenex kronieken

In Mortsel Den Oude God kan het leven twee kanten
op: of je werkt voor de bierfabriek of je werkt voor de
Kleenexfabriek. Wie bier of papier niet ziet zitten, kan
beter het dorp uit.

Zo begint het verhaal van de eigenzinnige Priscilla, dochter van een Vlaamse vader en een Senegalese moeder die kort na Priscilla's geboorte is overleden.
Ze groeit op in de benauwende atmosfeer van het Belgische Mortsel Den Oude God, een dorp met een coiffeursalon op elke hoek van de straat. Het leven brengt iedere inwoner bij geboorte ofwel een carrière in de bierfabriek ofwel in de zakdoekjesfabriek.
Midden in het dorp ligt een ingestorte brug als een open wond, een stille getuige van het friendly fire dat er op 5 april 1943 plaatsvond. En vlak bij die brug woont Priscilla.

De Kleenex Kronieken is een met vaart en humor geschreven familie- en dorpskroniek. Het is het verrassende romandebuut van Neske Beks. Ze volgde de toneel- en kleinkunstopleiding Studio Herman Teirlinck te Antwerpen en vestigde zich vervolgens in Amsterdam, waar ze werkt als theater- en documentairemaker. Begin 2011 maakte ze haar regiedebuut met de documentaire Eigen Volk. Haar tweede film Mookie won prijzen in onder andere Mexico en Italië


ISBN
9789061699651
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Harmonie, Uitgeverij De

Literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren