Boekhandel Douwes Den Haag

De Bijbel spreekt vandaag

De boodschap van Genesis 1-11

de morgenstond der schepping

D. Atkinson

De boodschap van Genesis 1-11

De Bijbel spreekt vandaag

De boodschap van Genesis 1-11

de morgenstond der schepping

De Bijbel spreekt vandaag: De boodschap van Genesis 1-11

 

De eerste hoofdstukken van Genesis verkondigen de oorsprong van de wereld en van het menselijk leven op aarde. David Atkinson past hetgeen hij hier aantreft, toe op de grote kwesties waarvoor wij aan het eind van de twintigste eeuw staan.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,90

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De Bijbel spreekt vandaag: De boodschap van Genesis 1-11

De eerste hoofdstukken van Genesis verkondigen de oorsprong van de wereld en van het menselijk leven op aarde. David Atkinson past hetgeen hij hier aantreft, toe op de grote kwesties waarvoor wij aan het eind van de twintigste eeuw staan. Hij stelt dat de eerste elf hoofdstukken van Genesis een ouverture op de rest van de Bijbel vormen. Daarin klinken reeds alle thema's die later in de Bijbel vollediger worden uitgewerkt. Bovendien wekken zij de verwondering voor de creatieve macht en schoonheid van God. En zij openbaren een God die altijd liefdevol en barmhartig is, zelfs in zijn vreselijke oordeel over mensen die Hem de rug toekeren en daardoor de harmonie in de schepping verstoren. Hij is er altijd op uit de mensheid te verlossen.

De serie de Bijbel Spreekt Vandaag is een serie verklaringen van gedeelten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het doel van deze verklaringen is tweeledig: de tekst van de Bijbel zo nauwkeurig mogelijk uitleggen en de boodschap van de Bijbel verbinden met het leven van alledag. De serie is goed leesbaar voor een breed publiek, want zij vermijdt bewust de theologische vaktaal. Zij staat onder redactie van John Stott en Alec Motyer.


ISBN
9789063183134
Pagina's
234
Verschenen
Serie
De Bijbel spreekt vandaag
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Novapres, Uitgeverij

Geloofsopvoeding
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren