Boekhandel Douwes Den Haag

What's In A Name Louzac

Ria Schuurhuizen

What's In A Name Louzac

What's In A Name Louzac

What's In A Name Louzac

 

Tijdens onze reis door Cuba ontstond het idee om een boek over het werkelijke leven van Jean Louzac te schrijven. De titel hadden we eigenlijk al meteen ‘What is in a name’. Heel logisch, want Jean Louzac was niet altijd Jean Louzac, het was voor hem het derde leven.


Leverbaar

€ 22,50

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen


Beschrijving What's In A Name Louzac

Tijdens onze reis door Cuba ontstond het idee om een boek over het werkelijke leven van Jean Louzac te schrijven. De titel hadden we eigenlijk al meteen ‘What is in a name’. Heel logisch, want Jean Louzac was niet altijd Jean Louzac, het was voor hem het derde leven. Hij werd geboren in Indonesië als Hans van der Meulen, daarna noemde hij zich als cabaretier-artiest Miquel Do Carmo Pinto da Cuna en toen dus in Nederland Jean Louzac, de modeontwerper. Dat is hij het langst geweest.
Achter al die namen schuilt eigenlijk het drama van zijn leven. Het begon al met een valse start. Hij had niet eens geboren mogen worden: zijn moeder was te zwak om nog een kind te krijgen.. Op school werd hij gepest, het was ook een verwend en onaangepast jongetje. Hij kreeg als kind voortdurend te horen dat hij niets kon, dat hij niets goed deed. Troost vond hij in films en tijdschriften, foto’s van filmsterren waren zijn zwijgende vriendinnen. Het achtervolgt hem tot op de dag van vandaag. Dat doet, natuurlijk, ook een andere periode uit zijn leven: de Jappenkampen. Onze ontmoetingen zijn soms heel emotioneel, voor hem zoals hij zelf zegt omdat er allemaal deurtjes opengingen die al jaren gesloten waren. Een ding is wel zeker; hij is nooit zichzelf geweest. Hij speelde en speelt een rol, vandaar ook de titel voor dit boek.
Niet zozeer het zoveelste ( plaatjes-)boek over een modeontwerper, maar het boeiende leven van een heel boeiend mens.
- Ria Schuurhuizen -


ISBN
9789070095079
NUR
219
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Van Stockum


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren