Boekhandel Douwes Den Haag

Perlouses

Sarrasine

Sarrasine

Honoré de Balzac

Sarrasine

Perlouses

Sarrasine

Sarrasine

Perlouses: Sarrasine

 

SARRASINE door Honoré de BALZAC is deel 11 in de reeks Perlouses. Uit het Frans vertaald door Martin de Haan en Jan Pieter van der Sterre. Op een bal ten huize van de gefortuneerde familie Lanty, waar le tout Paris aanwezig is, verschijnt een mysterieus personage.


Nog te verschijnen

€ 9,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Perlouses: Sarrasine

SARRASINE door Honoré de BALZAC is deel 11 in de reeks Perlouses. Uit het Frans vertaald door Martin de Haan en Jan Pieter van der Sterre.

Op een bal ten huize van de gefortuneerde familie Lanty, waar le tout Paris aanwezig is, verschijnt een mysterieus personage. Over dit ijzingwekkende honderdjarige heerschap doen vreemde geruchten de ronde. De verteller, die de sleutel van het raadsel kent, besluit de nieuwsgierigheidd van zijn gezelschapsdame te bevredigen en doet haar een aanbod: de waarheid in ruil voor een liefdesnacht.
Zo vernemen we de lotgevallen van de jonge beeldhouwer Sarrasine, die in Rome een opera bezocht en hartstochtelijk verliefd werd op de prima donna, Zambinella genaamd. Zijn hartstocht dreef hem tot wanhoop en joeg hem de dood in. Maar wie was Zambinella? En krijgt de verteller zijn liefdesnacht?

SARRASINE is een hoogtepunt in het oeuvre van BALZAC. Kunst, geld, liefde en dood, al zijn favoriete thema's komen erin samen. Bovendien getuigt SARRASINE van een opmerkelijke fascinatie oor seksuele ambiguïteit, een onderwerp dat in de 19e eeuw heel wat minder courant was dan tegenwoordig.
Deze rijke tekst daagt al decennialang commentatoren uit maar onttrekt zich aan definitieve duiding. Een klassieker, nu voor het eerst in het Nederlands vertaald.


ISBN
9789071877964
Pagina's
76
Verschenen
Serie
Perlouses
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij

Vertaalde literaire roman, novelle