Boekhandel Douwes Den Haag

De toren van liefde

Een socratische reflectie op het Avatamsaka soetra

Maurice Knegtel

De toren van liefde

De toren van liefde

Een socratische reflectie op het Avatamsaka soetra

De toren van liefde

 

Het Avatamsaka of ‘Bloemenkrans’ soetra is de meest opzienbarende tekst van alle boeddhistische soetra’s. Het beschrijft op een duizelingwekkende wijze de dagelijkse realiteit die we aan den lijve ervaren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,00


Beschrijving De toren van liefde

Het Avatamsaka of ‘Bloemenkrans’ soetra is de meest opzienbarende tekst van alle boeddhistische soetra’s. Het beschrijft op een duizelingwekkende wijze de dagelijkse realiteit die we aan den lijve ervaren. Hiermee biedt het een adequate metafoor van de ontwaakte geest: de Toren van Liefde.

Knegtels vertaling van de meest pregnante gedeelten van het Avatamsaka soetra uit het Sanskriet, vormt het uitgangspunt van een verkenning op een interactieve wijze van ons concrete zintuigelijke ervaren. Wat zien we als we kijken? Wat horen we als we luisteren? Wat beweegt ons? Wat is dit? Wie ben ik? Hiermee beginnen we een adembenemende reis naar het alledaagse. En gaandeweg vragen we ons af, wat het voor ons handelen in de wereld betekent om onszelf te ervaren in resonantie en intieme verbondenheid met al wat is.

Maurice Knegtel (1963) heeft vergelijkende wijsbegeerte en Sanskriet gestudeerd en is boeddhistisch priester en Zen Meester (Roshi) in de Soto Zen traditie van Maezumi Roshi.


ISBN
9789076681559
Pagina's
152
Verschenen
NUR
720
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Juwelenschip