Boekhandel Douwes Den Haag

Ik ben niet van suiker

levensverhaal van een zeldzame diabeet

Judith van den Reek

Ik ben niet van suiker

Ik ben niet van suiker

levensverhaal van een zeldzame diabeet

Ik ben niet van suiker

 

Judiths dochter wordt te vroeg geboren, waarna zij kampt met angststoornissen. Zij wordt opgenomen bij een COLK en volgt een EMDR-therapie. Haar diabetes blijkt een rol te spelen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Ik ben niet van suiker

Dit boek is de zoektocht van een jonge vrouw naar zichzelf en in die zoektocht komt zij erachter dat de manier waarop haar diabetes wordt behandeld niet de juiste is.

Tijdens haar zwangerschap is Judith van den Reek continu misselijk. Doordat ze diabetes heeft, raken haar bloedglucoses ernstig ontregeld. Het leidt ertoe dat haar dochter met slechts zeven maanden geboren wordt. Als Bente na tien weken thuiskomt, kampt Judith met een angststoornis en kiest ze uiteindelijk voor opname bij een Centrum voor Onverklaarde Lichamelijke Klachten om er bovenop te komen. In eerste instantie lukt dat, maar drie jaar later krijgt ze een flinke terugval in haar angstklachten. Judith volgt dan een EMDR-therapie om alsnog haar zwangerschap te verwerken. Dat is het begin van de zoektocht naar haar diabetesverleden. Vastberaden volgt ze haar gevoel dat er iets niet klopt in haar verhaal. Ze zal uiteindelijk gelijk krijgen.

'Ik ben niet van suiker' beschrijft het medische circuit, Judiths (lichamelijke en mentale) strijd, angst en wanhoop, maar laat vooral ook haar doorzettingsvermogen en veerkracht zien. Zij schrijft open, eerlijk, kwetsbaar, ontroerend en soms met de nodige zelfspot.


ISBN
9789077024881
Pagina's
192
Verschenen
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Graaff

Gezondheid en geneeskunde
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren