Boekhandel Douwes Den Haag

Stoom over Holland

In de jaren dertig

Stoom over Holland

Stoom over Holland

In de jaren dertig

Stoom over Holland

 

In september 1931 bracht de Engelse locomotiefliefhebber H.J. Stretton-Ward een bezoek aan Nederland. Gedurende een week maakte hij, steeds vanuit Amsterdam, treinreizen naar stations en locomotiefdepots.


Leverbaar

€ 9,95

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Stoom over Holland

In september 1931 bracht de Engelse locomotiefliefhebber H.J. Stretton-Ward een bezoek aan Nederland. Gedurende een week maakte hij, steeds vanuit Amsterdam, treinreizen naar stations en locomotiefdepots. Met zijn 16mm filmcamera legde hij alles vast, niet alleen locomotieven maar ook landschappen en stadsbeelden. Zijn unieke film toont een enorme verscheidenheid aan locomotieven, zowel gloednieuwe stoomlocs als antieke machines uit de negentiende eeuw. Zijn opnamen zijn aangevuld met materiaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
Deze DVD bevat niet alleen de film van Stretton-Ward maar ook onbekend werk van anderen, en is geheel voorzien van perfect stereo geluid.
Het gesproken commentaar kan worden uitgezet.

Op de DVD bevinden zich enkele pdf-bestanden met achtergrond informatie, en een kaart van het Nederlande spoorwegnet anno 1930.


ISBN
9789077658871
Verschenen
NUR
464
Uitvoering
product_form_DD
Taal
Nederlands
Uitgever
Van den Burg