Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld van Wigman

Kiki Coumans

De wereld van Wigman

De wereld van Wigman

De wereld van Wigman

 

In 2018 overleed Menno Wigman, een van de belangrijkste dichters van zijn tijd. Vertaalster Kiki Coumans dook in zijn nagelaten privé-archief en vond een goudmijn voor wie geïnteresseerd is in Wigmans ontwikkeling als mens en dichter.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De wereld van Wigman

In 2018 overleed Menno Wigman, een van de belangrijkste dichters van zijn tijd.

Vertaalster Kiki Coumans dook in zijn nagelaten privé-archief en vond een goudmijn voor wie geïnteresseerd is in Wigmans ontwikkeling als mens en dichter. Ook zijn boekencollectie bleek een schat aan informatie te bevatten: Wigman las met overgave, streepte passages aan en putte dankbaar uit het ­gelezene voor zijn eigen dichterschap.

De wereld van Wigman toont onder meer foto’s, knipsels, dagboeken uit zijn tienerjaren, zelfgemaakte tijdschriftjes en veel ongepubliceerd materiaal. Ruime aandacht is er voor de muziek die belangrijk voor hem was; van de vele bandjes waarin hij speelde tot het doortimmerde ritme van zijn gedichten. Zoals collega-dichter F. Starik ooit zei: ‘Jij dicht met een drumstel in je hoofd.’ Al vroeg in ­Wigmans leven blijkt zijn fascinatie voor de dood, waanzin, seks en misdaad – het zijn stuk voor stuk thema’s en motieven in zijn poëzie.

Auteurs Kiki Coumans, Rob Schouten, Willem Thies en Vrouwkje Tuinman ­belichten diverse aspecten van Wigmans dichterschap. Het boek sluit af met een gedetailleerd overzicht van Wigmans bibliotheek, die een ­veelzeggend beeld schept van Wigmans interesses en invloeden.

 


ISBN
9789077767955
Pagina's
156
Verschenen
NUR
621
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij de Weideblik / Lexiton Services bv