Boekhandel Douwes Den Haag

Romanovs in de ban van de Ridders

Michail Piotrovsky

Romanovs in de ban van de Ridders

Romanovs in de ban van de Ridders

Romanovs in de ban van de Ridders

 

Ridders en jonkvrouwen, toernooien en hoofse liefde. Rond het begin van de negentiende eeuw wakkert een romantisch verlangen naar de middeleeuwen aan. Er is sprake van een heuze revival van bloeiende ridderromantiek.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 39,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Romanovs in de ban van de Ridders

Ridders en jonkvrouwen, toernooien en hoofse liefde. Rond het begin van de negentiende eeuw wakkert een romantisch verlangen naar de middeleeuwen aan. Er is sprake van een heuze revival van bloeiende ridderromantiek. Tsaar Alexander III koopt, tot woede van de Fransen, een fameuze kunstverzameling in Parijs. Het vormt de basis voor het Arsenaal in de Hermitage St-Petersburg.

Romanovs in de ban van de ridders brengt de wereld van tsaren en ridders tot leven aan de hand van de objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Onder de vele hoogtepunten zijn een geïllumineerd exemplaar van Roman de la Rose, een kostbare reliekbuste van de Heilige Thekla en zo’n twintig volledige harnassen.

Een revival van een revival. Want op de specifieke romantiek van de Middeleeuwen kun je verliefd blijven raken.


ISBN
9789078653851
Pagina's
192
Verschenen
NUR
644
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS