Boekhandel Douwes Den Haag

Soms ik voel mij zombie

Pelumi Adejumo

Soms ik voel mij zombie

Soms ik voel mij zombie

Soms ik voel mij zombie

 

soms ik voel mij zombie is een performancetekst over emancipatiebewegingen als verlangen naar de dood: een einde, om vanuit het kadaver een nieuwe vorm te laten rijzen. Pelumi Adejumo schrijft in haar reeks gedichten zonder metaforen, een monoloog zonder structuur, een verlangen naar de dood, verwarring, gestamel en gestotter van de jongeman Joy in een opengebroken vorm van de Nederlandse taal.‘Het is muzikaal, het is ritmisch, het is poëzie… Er is geen hiërarchie tussen concreet en abstract’ – Maarten van der GraaffPelumi Adejumo (1998) is schrijver en zingt.


Niet leverbaar

€ 19,50

Niet leverbaar


Beschrijving Soms ik voel mij zombie

soms ik voel mij zombie is een performancetekst over emancipatiebewegingen als verlangen naar de dood: een einde, om vanuit het kadaver een nieuwe vorm te laten rijzen. Pelumi Adejumo schrijft in haar reeks gedichten zonder metaforen, een monoloog zonder structuur, een verlangen naar de dood, verwarring, gestamel en gestotter van de jongeman Joy in een opengebroken vorm van de Nederlandse taal.


‘Het is muzikaal, het is ritmisch, het is poëzie… Er is geen hiërarchie tussen concreet en abstract’ – Maarten van der Graaff


Pelumi Adejumo (1998) is schrijver en zingt. Ze werd in 2020 door NRCgeselecteerd als een van de 101 veelbelovende kunstenaars in de Lage Landen. Haar teksten verschenen onder meer in De Revisor, De Gids, Mr. Motley, Hard//hoofd en 50 stories for tomorrow (ILFU). In haar werk combineert ze tekst met zang, klank en verzonnen talen. Zo nu en dan werkt ze aan vertalingen en als dramaturg.


ISBN
9789079202911
Pagina's
48
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Het Balanseer

Poëzie