Boekhandel Douwes Den Haag

Leven en Rood

Een kijkje in de ziel van tijd

Klaas Jacob Kort

Leven en Rood

Leven en Rood

Een kijkje in de ziel van tijd

Leven en Rood

 

De Groninger kunstenaar Klaas Jacob Kort schilderde een jaar lang iedere dag schilderijen in de kleur rood. Het resultaat is een serie schilderijen die reflecteren op de seizoenen van het leven.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 69,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Leven en Rood

De Groninger kunstenaar Klaas Jacob Kort (1970) schilderde een jaar lang iedere dag in de kleur rood. Het resultaat is een indrukwekkende serie monochrome schilderijen die reflecteren op de seizoenen van het leven. In dit prachtig verzorgde gebonden boekwerk worden alle schilderijen getoond, begeleid door teksten die Klaas Jacob voorafgaand aan het schilderen schreef.


Klaas Jacob Kort heeft in Leven en Rood onverbloemd een herfstachtige fase in zijn leven onder de loep genomen. Hij wilde doordringen tot zijn beleving van tijd, leven en dood. Ten opzichte van zichzelf, van anderen en de samenleving. In een tijd waarin rationeel denken hoogtij viert en in toenemend tempo technologische successen worden geboekt heeft Klaas Jacob stil gestaan bij de persoonlijke, geestelijke aspecten van zichzelf. Hij kiest daarbij nadrukkelijk voor een intuïtieve manier van werken. Niet nadenken, maar voelen en ervaren. Ieder schilderij in de serie Leven en Rood is voor hem een oefening in het luisteren en handelen naar de innerlijke bespiegelingen van het nu-moment. Werken met een traag medium zoals verf hoort daar bij. De dagelijkse zelfreflectie is in Leven en Rood letterlijk in verf uitgesmeerd over voorjaar, zomer, herfst en winter.


GENUMMERDE GELIMITEERDE EDITIE VAN 1OO STUKS / COVER HANDBESCHILDERD


ISBN
9789079735105
Pagina's
96
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Het Hogeland

Beeldende kunst
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren