Boekhandel Douwes Den Haag

De waterdans

F. Vlastuin

De waterdans

De waterdans

De waterdans

 

Tegen het decor van de jaren zestig levert een gevoelige, vijftienjarige jongen zijn eigen strijd om een plek in de wereld te veroveren: in zijn dorp Ede, op zijn school, bij zijn vrienden, thuis.Niet leverbaar

€ 14,90

Niet leverbaar


Beschrijving De waterdans

`DE WATERDANS is een streekroman (Ede, Veluwe) over een gevoelige jongen die zijn plek in de wereld probeert te vinden.
Het is 1968. De Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr) veroveren de wereld met hun vernieuwende muziek. Er woedt oorlog in Vietnam. Martin Luther King en Robert Kennedy worden vermoord. Er vinden studentenopstanden plaats. Tegen dit decor levert een gevoelige, vijftienjarige jongen - de hoofdpersoon in deze roman van Frans Vlastuin - zijn eigen strijd om een plek in zijn wereld te veroveren: in zijn dorp, op school, bij zijn vrienden, thuis. Zijn vader werkt hard aan zijn carrière en is dag en nacht in touw. Naoorlogs Nederland is toe aan welvaart, en het harde werken is toe aan een nadere bezinning.
De hoofdpersoon in `DE WATERDANS is een grote fan van de Beatles. Hij ondergaat hun muziek als een kunstbeleving en creëert hiermee zijn eigen kunstopvatting om de realiteit om hem heen aan te kunnen. Hij wordt overrompeld door zijn eerste grote liefde en krijgt zijn eerste confrontaties met de volwassenenwereld en de dood. Confrontaties die hem genadeloos wijzen op zijn kwetsbare persoonlijkheid. Greetje, een meisje uit zijn dorp, is zijn eerste grote liefde. Lang heeft zij geen idee van de gevoelens van de verlegen jongen. Hij zet haar op hetzelfde voetstuk als de Beatles en voegt haar toe aan zijn kunstbeleving. Tijdens het moment van zijn grootste kwetsbaarheid opent zich de poort naar die ene Gebeurtenis, eerder in zijn leven, waarna hem blijkt hoezeer de Beatles, Greetje, de dood en de kunst met elkaar zijn verweven.
Voor meer informatie, zie www.tournesol.nl


ISBN
9789080359741
Pagina's
164
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Tournesol

Literaire roman, novelle