Boekhandel Douwes Den Haag

Laten we over Mao Zedong lezen

Han Yuhai

Laten we over Mao Zedong lezen

Laten we over Mao Zedong lezen

Laten we over Mao Zedong lezen

 

Dit nieuwe boek van Han Yuhai is een verslag van het leven van Mao Zedong. In "Laten we over Mao Zedong lezen" brengt Han het leven Mao's in beeld. Dit boek belicht de relatie tussen academische activiteiten en de politiek.


Niet leverbaar

€ 20,95


Beschrijving Laten we over Mao Zedong lezen

Dit nieuwe boek van Han Yuhai is een verslag van het leven van Mao Zedong. In "Laten we over Mao Zedong lezen" brengt Han het leven Mao's in beeld.

Dit boek belicht de relatie tussen academische activiteiten en de politiek. Aristoteles omschrijft in zijn boek De Politiek de politiek als de "gemeenschap van vrije mensen", hun doel om een beter leven te creëren en hun uitdaging om de regels van een gemeenschap te ontwikkelen.
Evenzo beweert Plato in zijn boek De Republiek dat toewijding aan de politiek betekent toewijding aan het algemeen welzijn, zij die zich zo inzetten hebben 'goud' in hun ziel en daarom hebben ze in het echte leven geen behoefte aan tastbaar goud of zilver.
Deze oude argumenten zijn zonder twijfel van grote invloed geweest op Karl Marx en met de verspreiding van het marxisme werd een hele nieuwe politieke wereld in het moderne China geboren.
In Gedicht Aan een Vriend (1961), schreef Mao:
"Ik wil dromen van het immense land van de hibiscus, glanzend in een vroege ochtendzon."
Tijdens de 100ste verjaardag van het geboortejaar van Marx ging Mao Zedong in de bibliotheek van de Universiteit van Peking (PKU) werken. De geschiedenis van de PKU en de ervaring van voorgangers als Mao toont aan dat de politiek nooit los kan worden gezien van academici. Net zoals de zogenaamde 'opperste staat van academische inspanningen' verwijst naar het op zoek zijn naar waarheid, is de communistische politiek een worsteling naar de waarheid.


ISBN
9789080869509
Pagina's
176
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Leonon Media

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren