Boekhandel Douwes Den Haag

Dodekathlos

Fred Thoolen

Dodekathlos

Dodekathlos

Dodekathlos

 

Het boek "Dodekathlos" is verschenen bij de tentoonstelling "De 12 werken van Herakles" in het Fries Museum in 2004. Het kan gelezen worden als een vertelling van de 12 Werken van Herakles en ook als een monografie, als de neerslag van een project.De schilder Fred Thoolen houdt zich bezig met landschappen en stuit voortdurende op de wijze waarop de mens tracht zijn sporen in het landschap na te laten.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Dodekathlos

Het boek "Dodekathlos" is verschenen bij de tentoonstelling "De 12 werken van Herakles" in het Fries Museum in 2004. Het kan gelezen worden als een vertelling van de 12 Werken van Herakles en ook als een monografie, als de neerslag van een project.

De schilder Fred Thoolen houdt zich bezig met landschappen en stuit voortdurende op de wijze waarop de mens tracht zijn sporen in het landschap na te laten. Een van zijn projecten is het Heraklesproject, waarbij hij het landschap bij het desbetreffende werk uit de mythe heeft bezocht en geschilderd. Het gaat daarbij niet om een weergave van het mythische verhaal in het landschap, maar eerder om het huidige, alledaagse landschap de mythe terug te geven.

Ieder hoofdstuk heeft eenzelfde opbouw: het verhaal van de mythe, het werkverslag met opmerkingen en afbeeldingen van de twaalf schilderijen, opgetekend door Floor van Dijck.
96 pagina's, rijk geïllustreerd.
30 x 12 cm. ingenaaid


ISBN
9789080871519
Pagina's
96
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Artenon Productions

Beeldende kunst
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren