Boekhandel Douwes Den Haag

Het einde van de democratie

Constant Meijers

Het einde van de democratie

Het einde van de democratie

Het einde van de democratie

 

Constant Meijers beschrijft hoe sinds het midden van de vorige eeuw het proces van groepsmens tot autonoom individu via de ontwikkeling van de massamedia is verlopen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,95


Beschrijving Het einde van de democratie

De democratie staat in het brandpunt van de belangstelling. Niet omdat het zo goed met haar gaat; was dat maar waar. Volgens het Amerikaanse onderzoeksinstituut Freedom House was 2022 het zestiende achtereenvolgende jaar waarin politieke vrijheid wereldwijd terugliep, en het twaalfde achtereenvolgende jaar waarin de toename van internetvrijheid werd overtroffen door het aantal inperkingen. Van verschillende kanten worden oplossingen aangeboden om deze ontwikkeling te keren, maar de vraag of de democratie tegen Big Tech opgewassen is blijft meestal buiten schot.
In Het einde van de democratie wordt in kaart gebracht hoe het proces van groepsmens tot autonoom individu is verlopen. Hoe we, om met Pim Fortuyn te spreken ‘een verweesde samenleving’ zijn geworden. Want als er geen demos meer is, wat is dan nog het bestaansrecht van de democratie? En waar bevindt zich de macht als de massa op gaat in de Cloud?


ISBN
9789082309072
Pagina's
144
Verschenen
NUR
323
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Veenhoven Media

Literaire essays