Boekhandel Douwes Den Haag

Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes

Delfts Blauw Nederland

De Wereld Achter de KLM-Huisjes

Mark Zegeling

Delfts Blauw Nederland

Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes

Delfts Blauw Nederland

De Wereld Achter de KLM-Huisjes

Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes: Delfts Blauw Nederland

 

'Delfts Blauw Nederland, de wereld achter de KLM-huisjes' biedt een exclusief inkijkje in het leven van spraakmakende pioniers, onbezonnen avonturiers, (on)bekende oude meesters, kleurrijke, inventieve ondernemers die van hun naam een wereldmerk maakten en andere legendarische personen.


Niet leverbaar

€ 19,95


Beschrijving Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes: Delfts Blauw Nederland

'Delfts Blauw Nederland, de wereld achter de KLM-huisjes' biedt een exclusief inkijkje in het leven van spraakmakende pioniers, onbezonnen avonturiers, (on)bekende oude meesters, kleurrijke, inventieve ondernemers die van hun naam een wereldmerk maakten en andere legendarische personen. Met hun ambitie, dromen en daden drukten ze een stempel op de (wereld)geschiedenis.

KLM stelde als eerbetoon aan deze inspirerende Nederlanders een collectie van 100 Delfts blauwe miniaturen samen, gebaseerd op hun huizen uit heel Nederland. De verhalen achter de gevels spreken tot de verbeelding en brengen de geschiedenis tot leven. Uiteraard staat in dit boek ook het bijzondere verhaal achter het monument dat model stond voor KLM-huisje 100, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van KLM, en alle 11 collectors items.

'Delfts Blauw Nederland' is niet alleen interessant voor verzamelaars van KLM-huisjes, maar ook een must voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het is bovendien een eigenzinnige reisgids met 30 bestemmingen door heel Nederland waar monumenten staan die de inspiratiebron voor de KLM-huisjes vormden. Het boek bevat verhalen over 22 musea, geeft toeristische tips, presenteert een aantal stadswandelingen en plaatsen om te overnachten, te eten en te drinken.

Het boek telt maar liefst 980 pagina's, is rijk-geïllustreerd met schitterende foto's, bevat een kaart van Nederland met de locaties van alle 100 huisjes en een gedetailleerde plattegrond van Amsterdam. Van deze uitgave is ook een Engelse editie gemaakt ('Little Kingdom by the Sea' - ISBN 9789082889833) en een Chinese editie ( 海边的小王国, 荷兰人文化遗产的赞颂 - ISBN 9789082889895).


ISBN
9789082889888
Pagina's
980
Verschenen
Serie
Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
MarkMedia and Art

Reizen algemeen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren