Boekhandel Douwes Den Haag

De Zeeuwse Lijn

De spoorweg tussen Roosendaal en Vlissingen en de daarop aansluitende lijnen

Jan van der Male

De Zeeuwse Lijn

De Zeeuwse Lijn

De spoorweg tussen Roosendaal en Vlissingen en de daarop aansluitende lijnen

De Zeeuwse Lijn

 

Dit boek is gericht op de historie van de spoorwegverbinding Roosendaal – Vlissingen, veelal aangeduid als de Zeeuwse lijn. Ook de zijlijnen op het eiland Zuid-Beveland van de voormalige Spoorweg-Maatschappij Zuid-Beveland komen aan bod.


Leverbaar

€ 42,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving De Zeeuwse Lijn

Dit boek is gericht op de historie van de spoorwegverbinding Roosendaal – Vlissingen, veelal aangeduid als de Zeeuwse lijn. Ook de zijlijnen op het eiland Zuid-Beveland van de voormalige Spoorweg-Maatschappij Zuid-Beveland komen aan bod. De geschiedenis van de SZB-lijnen is namelijk nauw verweven met de historie van de hoofdlijn door Zeeland.

In deze uitgave vindt u een overzicht van de planfase en aanleg van de Zeeuwse lijn. In 1873 is het laatste deel van het traject geopend, de ontwikkeling van de Zeeuwse lijn in de daaropvolgende 140 jaar wordt uiteengezet.

Er is gekozen voor een zo veel mogelijk chronologische opbouw. Thematische aspecten zoals het suikerbietenvervoer of het goederenvervoer bij de Koninklijke Maatschappij De Schelde komen verspreid aan de orde. De bouw- en ontwikkelingsgeschiedenis van elk station langs de Zeeuwse lijn wordt kort besproken.


ISBN
9789083003368
Pagina's
248
Verschenen
NUR
464
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uquilair