Boekhandel Douwes Den Haag

Gouden eeuw der Nederpop

Peter Voskuil

Gouden eeuw der Nederpop

Gouden eeuw der Nederpop

Gouden eeuw der Nederpop

 

Hits ontstonden in Nederland zelden bij toeval. Zeker niet in de sixties, met zijn ongehoord rijke muziekaanbod. Achter de golden oldies ging een machinerie schuil. Directeuren, producers, technici, pluggers, dj’s, sessiemuzikanten en bekende artiesten vertellen over deze verborgen wereld.


Nog te verschijnen

€ 25,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Gouden eeuw der Nederpop

Hits ontstonden in Nederland zelden bij toeval. Zeker niet in de sixties, met zijn ongehoord rijke muziekaanbod. Achter de golden oldies ging een machinerie schuil. Directeuren, producers, technici, pluggers, dj’s, sessiemuzikanten en bekende artiesten vertellen over deze verborgen wereld. Een wereld waarin contracten, payola, vriendendiensten en eigenbelang bepaalden welke muziek het volk wel en niet kreeg te horen.

Lees in Gouden eeuw der Nederpop hoe ons land langzaam een eigen, volwassen popcultuur kreeg, aangejakkerd door een illegale zeezender, gehaaide platenbazen, hondsbrutale managers en inventief studiopersoneel. En hoe dit uiteindelijk leidde tot wat in de popgeschiedenis triomfantelijk The Dutch invasion is gaan heten.

Auteur Peter Voskuil geldt sinds de verschijning van het standaardwerk Dutch Mountains (2017) als een autoriteit op het gebied van de Nederlandse pophistorie. Gouden eeuw der Nederpop is de midprice-editie van deze uitgave, die hij voor deze editie toespitste op de jaren 60.


ISBN
9789083014074
Pagina's
352
Verschijnt
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
UitgeverIJ

Muziek
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren