Boekhandel Douwes Den Haag

Zo hadden we het niet bedoeld

De tragedie achter de toeslagenaffaire

Jesse Frederik

Zo hadden we het niet bedoeld

Zo hadden we het niet bedoeld

De tragedie achter de toeslagenaffaire

Zo hadden we het niet bedoeld

 

Tienduizenden families werden vermalen door de overheid. Relaties liepen op de klippen, banen raakten verloren, levens werden verwoest. In wat bekend kwam te staan als de toeslagenaffaire werden jaren aan kinderopvangtoeslagen teruggevorderd.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Zo hadden we het niet bedoeld

Tienduizenden families werden vermalen door de overheid. Relaties liepen op de klippen, banen raakten verloren, levens werden verwoest. In wat bekend kwam te staan als de toeslagenaffaire werden jaren aan kinderopvangtoeslagen teruggevorderd. Met desastreuze gevolgen.

In een thriller van een reconstructie laat onderzoeksjournalist Jesse Frederik zien hoe de toeslagenaffaire tot stand kwam en tot de val van het kabinet kon leiden. De ontluisterende conclusie: vrijwel iedereen – ministers, Kamerleden, ambtenaren, journalisten – deed wat je van ze zou verwachten, en juist daardoor liep alles mis.

Reacties:

‘Konden we Jesse Frederik maar klonen. Zoals Jesse hier het groepsdenken rondom politieke schandalen ontrafelt, is onnavolgbaar knap.’
– Joris Luyendijk

‘Dit boek laat zien wat er gebeurt als beelden en sentimenten het winnen van feiten en waarden, het collectieve geheugen sleets is en uitvoerbaarheid niet telt in de politiek. Dan verliest de burger die op de overheid is aangewezen.’
– Herman Tjeenk Willink


ISBN
9789083078915
Pagina's
400
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Correspondent

Literaire non-fictie